Tunnevyöhyketerapia

Tunnevyöhyketerapia eli lyhennettynä TVT on kehon ja mielen yhteishoitoa. Siinä kohdataan ihminen juuri sellaisena kuin hän siinä tilanteessa on. Terapeutin hyväksyntä, läsnäolo ja kosketus asiakastilanteessa tekevät tästä hoitomuodosta ainutlaatuisen.

Hektisessä nykymaailmassa olemme tottuneet työskentelemään nopeasti ja tehokkaasti. Pysähtyminen oman itsensä äärelle on vaikeaa. On helpompaa paeta omia tunteitansa mitä moninaisiin asioihin. TVT:ssä palautetaan kehoyhteys, jolloin ihminen alkaa kuuntelemaan ja pysähtymään oman kehonsa ja mielensä tuntemuksille.

Kehonhoito tehdään hoitopöydällä asiakkaan maatessa alusvaatteisillaan lämpimän peiton alla. Hoidossa käsitellään ihminen päästä varpaisiin. Hoidossa edetään vyöhykeratoja pitkin niissä olevia tukoksia ja tunnelukkoja avaen. Käsittely on lempeää ja rauhoittavaa. Hoidon aikana kaikki tunteet ovat sallittuja. Kehonhoito tekee juuri sen vaikutuksen minkä sen on silloin tarkoitus tehdä.

Ennen hoitoa kartoitetaan asiakkaan yleistilanne haastattelulla. Alkukertojen jälkeen siirrytään tekemään asiakkaan elinkaarihaastattelu. TVT:n keskeisenä ajatuksena toimii ihmisen oma elämänkaareen perustuva tunnemuisti, joka noudattaa 18 vuoden rytmiä.

TVT hoitoa suositellaan ottamaan alkuun n.3 kertaa 2 viikon välein. Tällöin keho ja mieli saavat toiminnoilleen toivottavan alkusysäyksen.

TVT:ssä ja Modernissa vyöhyketerapiassa hoidetaan erilaisia äkillisiä sekä pitkäaikaisia vaivoja ja sairauksia, kuten: stressi, migreeni, unettomuus, pelot, ahdistus, jännitys, kiputilat, hormonaaliset ongelmat, aineenvaihdunnan häiriöt, selkäongelmat ja tulehduskierteet.

Hoidon saamisen esteenä ovat mm.psykoottisasteiset mielialalääkkeet, syöpähoidot, asennettu sydämentahdistin, elinsiirrännäinen, meneillään oleva antibioottikuuri, akuutti kuume, raskauden ensimmäiset 3 kuukautta. Koronarokotteen saamisen jälkeen on hyvä pitää 3-4 viikon tauko ennen hoitoon tuloa. Muissa rokotteissa suositellaan viikon lepoaikaa keholle.