Minun tarinani

Kuten meillä kaikilla niin minullakin on oma kallisarvoinen tarinani. Aloin opiskelemaan Kairon instituutissa tunnevyöhyketerapiaa loppuvuodesta 2017 ystäväni kannustuksesta (kiitos Anita <3). Olen aina ollut kiinnostunut pehmeämmistä, kokonaisvaltaisista hoitomuodoista. Kun ymmärsin, että hienoon hoitomuotoon oli yhdistetty ihmisen psykologinen puoli, olin myyty ja opiskelu pääsi alkamaan. Elämässäni olin siinä tilanteessa, että kolmen lapsen saamisen jälkeen olin hukannut itseni äityiden jalkoihin. Oli aika lähteä uudelleen tutustumaan ja löytämään oma itsensä. Matka itseeni on ollut rankkaa, mutta niin antoisaa!

Olen lapsesta saakka ollut tunnollinen, suorittaja tyttö. Haluni miellyttää muita vei toisten tarpeet aina omien tarpeitteni edelle. Välillä en edes tiedostanut omia tarpeitani mitä milloinkin halusin, vaan annoin toisten ihmisten päättää puolestani. Ei:n sanominen oli myös vaikeaa jollei mahdotonta. Isossa lapsuudenperheessä kasvaminen kilttinä tyttönä toi hyväksyntää niin perheen sisältä kuin muiltakin ihmisiltä. Aikuisena näiden asioiden kärjistyttyä menetin kehoni ja mieleni tasapainon. Sairastuin burn out:iin ja masennukseen.

Samoihin aikoihin kehoni reagoi muutokseen voimakkaalla koko kehon kutisevalla ihottumalla. Toipuminen alkoi uskallettuani minun avata omia haavojani. Sieltä löysin paljon tukahdutettuja tunteita, joita tunnistin minulle jo tulleen molemmilta vanhemmilta ja kenties jo heidän vanhemmiltaan. Tätä kutsutaan kansankielellä suvun taakkasiirtymäksi ja virallisella nimityksellä epigeneettiseksi perimäksi. Asioiden käsittely on antanut elämälleni uuden suunnan.

Nykyään oma hyvinvointini on keskeisellä sijalla. On ollut ihmeellistä huomata mikä tiedostamaton, parantava voima ihmisen sisällä onkaan, kun vain annamme mahdollisuuden sen päästä esiin.

Ihmiset ovat olleet aina sydäntäni lähellä. Niinpä olen hakeutunut aikaisemmissakin ammateissa ihmislähtöisiin töihin. Olen ollut parturi-kampaaja, kahvilatyöntekijä, yksityinen perhepäivähoitaja ja henkilökohtainen avustaja.

Tunnevyöhyketerapia opinnot täyttävät Luonnonlääketieteen keskusliitto LKL ry:n asettamat koulutuskriteerit.